Φόρτωση ...

Κατανοώντας τα Inkjet Cartridges

Τα μελανοδοχεία ψεκασμού λειτουργούν με την αρχή της ταχείας θέρμανσης του μελανιού σε μία σειρά από εξαιρετικά λεπτές τριχοειδείς οπές γνωστές ως ψεκαστήρες ή στόμια/ ακροφύσια οι οποίες έχουν τα δικά τους θερμαντικά στοιχεία.

Καθώς η κεφαλή εκτύπωσης κινείται επάνω στη σελίδα και το χαρτί κινείται εμπρός, τα δεδομένα που στέλνει ο υπολογιστής μετατρέπονται μέσα στα ηλεκτρονικά του υπολογιστή για να «πυροδοτήσουν» ηλεκτρονικά τον κατάλληλο ψεκαστήρα τη σωστή στιγμή. Έτσι σχηματίζεται μία φυσαλίδα μελανιού η οποία επικάθεται στο χαρτί για να σχηματίσει μέρος ενός χαρακτήρα, είτε πρόκειται για γράμμα, αριθμό ή γραφικό, εξου και ο όρος «εκτυπωτής ψεκασμού με φυσαλίδες».

Ένα τυπικό μελανοδοχείο μπορεί να έχει μεταξύ 48 και 128 ψεκαστήρες και τα σχετικά θερμαντικά στοιχεία, ανάλογα με τον τύπο και τον κατασκευαστή, με τη δυνατότητα να τυπώνει από 300 ως 1400 και παραπάνω κουκίδες ανά ίντσα. Το μελάνι που ρέει μέσα από τους ψεκαστήρες που θερμαίνονται ταχύτατα χρησιμεύει και για την ψύξη τους. Αυτό προετοιμάζει τους θερμαντικούς ψεκαστήρες για το επόμενο κύμα δεδομένων που τους «πυροδοτεί» ξανά.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία διατηρείται η σωστή θερμοκρασία λειτουργίας για τον κάθε ψεκαστήρα χωριστά.


Στο παρακάτω βίντεο (animation) δείτε την τεχνολογία inkjet σε HP εκτυπωτές

HP ink animation


    


Τα ονόματα και τα εμπορικά σήματα των εταιρειών που αναφέρονται σε αυτό το site είναι τα σήματα κατατεθέν τους. Η χρήση τους είναι μόνο για λόγους αναγνώρισης. Οι παραπάνω εταιρείες δεν κατασκευάζουν, προώθούν ή εγκρίνουν την πώληση των ανακατασκευασμένων προϊόντων